Zoltánfy István Általános Iskola kézműves tábora

2018.07.09-13.

Rendezvény megnevezése: Zoltánfy Általános Iskola Kézműves tábor

Időpont: 2018.07.09.-218.07.13. 

Helyszín: Deszki Művelődési Ház és Könyvtár

Bevezető: A tanórán kívüli programok segítségével rendszerezik, élményszerűvé, természetközelivé, életszerűvé teszik a tanulók ismeretét.

Összefoglaló a rendezvényről: 

A táborban 5-11 éves kor közötti óvodások vettek részt. Minden nap 2-4 db munka készült változatos technikákkal és változatos anyagfelhasználással. A gyerekek festettek, színeztek, rajzoltak, vágtak és ragasztottak. A napi kézműveskedés mellett minden napra jutott mozgás is. Játszótér, homokvár építő verseny, kutyaiskola, aszfaltrajz verseny, de átkerékpároztak a szomszédos Szeged- Szőregre is vagy sétáltak a rózsaföldeken. Napi háromszori étkezés és sok játék volt a szabadban.

Egy alkalommal volt mozizás is, pénteken zárásként pedig meghívták a szülőket is, levetítve nekik az egész héten folyamatosan készített képekből összeállított kis videót. Minden nap hazavihetik a gyerekek az alkotásaikat, de volt olyan is, hogy kiállítást csináltak és csak utolsó nap szedték szét.

A rendezvény értékelése: Mindig volt 1-2 kiemelkedően tehetség. Nekik plusz eszközöket is felkínáltak (tehetséggondozás…) ill. nagyon szerettek egymástól is tanulni,  „ötletet lopni” a gyerekek. Észrevehető volt a különbség a hét elején és végén készített munkák között, sokkal bátrabban nyúltak az eszközökhöz. A tábor elérte a célját a szórakoztatáson kívül a kézügyesség fejlesztés is megvalósult. A gyerekek és a szülők is bíznak benne, hogy jövőre is indul hasonló tábor nyáron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .