Erdei Iskola

2018. augusztus 21. – augusztus 25. Hetényegyháza

A Weöres Sándor Általános Iskola ötödik évfolyamos diákjaival utaztunk el a Vackor Vár Erdei Iskolába augusztus végén.

A teljes ellátást biztosító program egy gyönyörű tölgyes közepén zajlott, távol a lakott területtől. A több hektárnyi bekerített zöld övezetben, tiszta levegőn, biztonságban érezhettük magunkat. Az

épületek megfelelő módon, minden igényt kielégítve voltak felszerelve. 5 ágyas szobákban, előtérrel, fürdőszobával biztosították a szállást. Nagy, nyitott teraszon játszhattak a gyerekek, az ebédlőben 4 főre terített asztalok álltak, az előkertben és a hátsó udvaron játszótér volt.

Külön épületekben tartották az erdészek a foglalkozásokat. A trófeák között, az állatbőrökön ülve hallgatták a vadvédelemről, erdőgazdálkodásról szóló beszámolókat a gyerekek. A legtöbb

foglalkozás természetesen a szabadban volt. Íjászkodtak, légpuskával célba lőttek, csatacsillaggal célba dobtak, számháborúztak a diákok. Éjjeli túrára mentek, vadlesen voltak és bátorságpróbán.

Növényhatározóval ismerkedtek, járták be a környező mezőket. Kenyértésztát dagasztottak közösen, utána a nyári kemencében kisütötték és megették a kis cipókat. Egy régi erdészházban relikviákkal ismerkedtek.

Szinte minden időt kitöltöttek a foglalkozások. Az időjárás kegyes volt, programunk nem maradt el.

Emiatt a gyerekek minimális időt voltak zárt helyen, az épületekben. A legnagyobb érdeme a

tábornak az volt, hogy keveset mobiltelefonozhattak, mert alig volt térerő a környéken, de idejük sem maradt rá a sok elfoglaltság miatt.

A napi ötszöri étkezésben finom, tápláló ételeket kaptunk, sok zöldséget, gyümölcsöt.

Az erdészek nagyon sok tapasztalattal rendelkeztek, kiváló pedagógiai érzékkel bántak a gyerekekkel. Szeged, 2019. 02. 06.

Tóthné Vőneki Mária

osztályfőnök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .