Tücsök Óvoda kirándulása Kecskemétre és Szarvasra

Rendezvény megnevezése: Tücsök Óvoda kirándulásai

Időpont: 2018.04.14. (szombat) Kecskemét

2018.05.12. (szombat) Szarvas

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Ciróka Bábszínház

Szarvasi Arborétum

Bevezető: A kirándulások célja a közvetlen és tágabb környezet felfedezése során a gyermekek pozitív érzelmi viszonyának kialakítása a természeti-, emberi-, tárgyi világ értékei iránt. A környezet megismerése közben a gyermek mennyiségi, alaki, nagyságbeli, tér- és síkbeli szemléletének kialakítása valósult meg. 

Összefoglaló a rendezvényről: 

Áprilisban Kecskemétre látogattak el az óvodások, óvodavezető óvodapedagógussal, néhány szülővel és az elmúlt évben elballagott nagyokkal. Először Kecskeméten a Ciróka Bábszínház előadását nézték meg. Az előadás zártkörű volt, csak nekik játszotta a bábművész az egyik legismertebb mesét, az Aranyszőrű bárányt. Ezután a Planetáriumban tettek látogatást. A gyerekek nagy élvezettel hallgatták az előadást és gyönyörködtek a kupolára kivetített csillagokkal és bolygókkal teli égboltban. Egy igazi rakétakilövést is láthattak. A Leskowsky hangszergyűjtemény volt a következő állomás, ismerős és ismeretlen hangszereket láthattak. Nagy élvezettel próbálták ki a hangszereket és egy rövid hangfürdőn is részt vettek. A nap végére a felnőttek kicsit, a gyerekek egy csöppet sem fáradtan szálltak fel a buszra és indultak hazafelé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .