Húsvétoló
Húsvét szombat délelőtt kézműves foglalkozásokkal, kézműves vásárral várjuk a családokat a Faluházban.

Bu-show
Minden év februárjában a mohácsi busókkal együtt űzzük el a telet Deszkről. Isteni finom farsangi fánkokkal, zenével, tánccal búcsúztatjuk a telet.

„Ezt tanultuk!”
A Faluház művészeti csoportjainak bemutatkozása minden év februárjában, két részletben.

Deszki Maros Menti Fesztivál
15 éve rendeztük meg először a Maros Menti Fesztivált, melynek célja, hogy a térségben élő általános iskolásoknak bemutatkozási, versenyzési lehetőséget biztosítsunk. A következő kategóriákban zajlik a verseny: vers- és prózamondás; szólóhangszer, népdal és kamarazene; színjátszás; néptánc. egyéb tánc kategória. Az elmúlt évek alatt több száz általános iskolás fordult meg fesztiválunkon.

Majális
A Deszki Majális egy kötetlen kikapcsolódást nyújt a látogatóknak. Fő programok: főzőverseny, játszóház, játékos vetélkedők, focikupa, kulturális műsor. A rendezvény helyszíne a főút melletti Sportcentrum.

Deszki Falunapok
1994 óta rendezzük meg a Deszki Falunapokat, amely mára Kulturális és Gasztronómiai Fesztivállá nőtte ki magát. Kiemelt program a Polgármesterek Főzőversenye, ahol több mint 50 polgármester ragad „fakanalat” és főzi a finom pörköltet.
Ezen kívül kiállításokkal, utcabállal, tűzijátékkal, kulturális műsorral, ünnepi hangversennyel várjuk a rendezvényre látogatókat.

Idősek Napja
Az Önkormányzat december elején köszönti a község idős lakóit kulturális műsorral, illetve szerény vendéglátással.

Falumikulás
Decemberben Deszkre is megérkezik a Mikulás! A Faluház előtti térre hintóval jön a Mikulás és minden deszki gyereknek hoz ajándékot!

Falukarácsony
Minden év decemberének végén kerül megrendezésre a Falukarácsonyi ünnepség. Az óvodások, és általános iskolások műsora után közös gyertyagyújtásra, süteményezésre invitáljuk a deszkieket a Sportcsarnok előtti téren.