Zoltánfy István Általános Iskola néptánc tábora

2018.07.09-13.

Rendezvény megnevezése: Zoltánfy Általános Iskola Néptánc tábor

Időpont: 2018.07.09.-218.07.13. 

Helyszín: Zöld Közösségi Ház Erdei Iskola (Mórahalom)

Bevezető: A nevelő-oktató munka fontos szerepet szán a hagyományoknak, valamint a nemzeti azonosságtudat fejlesztésének. Kiemelt jelentőséggel bír más népek, kultúrák iránti nyitottság, megértés. Más népek hagyományinak, kultúrájának, szokásainak, életmódjának megismerése.

Összefoglaló a rendezvényről: 

A mórahalmi tánctáborban 6-tól 20 éves korig voltak gyerekek. A legkisebbek nagyecsedi verbunk és csárdást tanultak. A következő korosztály felcsíki táncokat , illetve nagyecsedi cigány táncok tanulásával töltötte az időt. A legidősebbek pedig a minősítő műsor részét tartalmazó nagyecsedi cigány botolót táncoltak. 

 A lányok imregi karikázót táncoltak. Furik Rita és Szabó Csaba segítette a Goda Kata 

és Tóth Gábor táncpedagógusaink munkáját. A táncoláson kívüli időt métázással és strandolással töltötték.

 A rendezvény értékelése: A tábor rövid távú célja – az élményszerzés mellett – olyan táncpedagógusokkal való megismerkedés, együttműködés, akik táncos szakemberként is megfelelő mintául szolgálnak az ifjúsági korosztály számára. Hosszú távú cél: a leendő táncnövendékek el tudjanak mélyülni egy tánctípus történelmében, az egymásra épülő motívumkincsben felfedezzék az idő és fokozatosság adta lehetőségeket, a táncok előadásában pedig nemcsak a tánc funkcióját, hanem táncos mintákon (oktatók) keresztül egyfajta feldolgozó szemléletet, szellemiséget is kaphassanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .