28. Deszki Falunapok

Szeptember 1. péntek

Helyszín: Faluház

16 óra: 25 éves a Deszki Faluház   – kiállítás megnyitó a Faluházban 

17 óra: Ünnepi műsor a Faluházban, a Falunapok hivatalos megnyitója

Szeptember 2. szombat

7 óra: Horgászverseny az 1-es tónál

9 óra:Szomszédoló  – görkoris, kerékpáros túra Szőregre és Klárafalvára

10 óra:  Kézilabdatorna a Sportcsarnokban

10 óra: Babafa ültetés

Szabadidő Parkban:

11 óra:XII. Falunapi Tortadíszítő verseny

11 órától: Kézműves foglalkozások:  népi játszóház, arcfestés, ugrálóvár, íjászat

13 óra: XXIII. Polgármesterek Nemzetközi Főzőversenye – megnyitó

13.30:  Tortadíszítő verseny eredményhirdetése

14-18 óra:  Lovaskocsikázás a településen

16 óra:  Sportbemutatók 

17 óra: XXIII. Polgármesterek Nemzetközi Főzőversenye – eredményhirdetés

17.30: Miénk a színpad! – kulturális műsor helyi és vendég művészeti csoportokkal

Sztárvendégeink:

20 óra: Abba Sisters

20.45:   Bereczki Zoltán

21.15:Tűzijáték

21.30:Utcabál DJ Sindellel

Szeptember 3. vasárnap

10 óra: Ünnepi mise a Római Katolikus Templomban

11 óra:Dolce Kamarakórus hangversenye  a Római Katolikus Templomban

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kedves Deszkiek!

Tekintettel a vírusfertőzés kapcsán hozott kormányhatározatokra, Deszk község polgármesterének utasítása alapján, a Deszki Művelődési Ház és Könyvtár bizonytalan időre bezár.
Szolgáltatásaink (fénymásolás, internetezés, könyvkölcsönzés) ez idő alatt szünetelnek, a művészeti csoportok próbái, a szakköri foglalkozások és a rendezvényeink is elmaradnak.
Kérjük megértésüket, bízunk benne, hogy mihamarabb újra megtelik a Faluház élettel!

Vigyázzanak magukra!

Bene Ildikó
igazgató

XXIII. Deszki Maros Menti Fesztivál

Tisztelt Intézményvezetők, Csoportvezetők, kedves Pedagógusok!

Örömmel értesítjük, hogy a pandémia óta először újra sikerül megrendeznünk a Deszki Maros Menti Fesztivált. Utoljára 2019-ben találkoztunk személyesen, akkor közel 800 résztvevő fordult meg fesztiválunk különböző kategóriáin. Sajnos a járvány, az azt követő rezsiválság és a pályázatok hiánya miatt szüneteltetnünk kellett a rendezvényt, ezért nagyon örülünk, hogy idén a Nemzeti Kulturális Alap ismét támogatásra méltónak találta ezt a kistérségi megmérettetést.
Célunk idén sem lesz más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat.

Tovább „XXIII. Deszki Maros Menti Fesztivál”

Népzene és népi ének oktatás a Deszki Faluházban

CSSP-ZENEOKTAT-2022-0194

A Csoóri Sándor Program keretein belül évek óta folyik népzene oktatás a Faluházban. A népi hegedűt tanuló gyerekek első alkalommal nagy közönség előtt 2023. februárban mutatkoztak be a Faluházban, az Ezt tanultuk! gálaműsoron, majd a sikeres fellépést megismételték júniusban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a Tiszavirág Néptáncegyesület évzáró gálaműsorán.

A gyerekek oktatója Vas Endre népzenész, a Juhász zenekar tagja.

A népi ének oktatása még régebbre tehető, hiszen Szűcsné Molnár Erzsébet zenepedagógus, népzenész 2003 óta foglalkozik Deszken a népdalos gyerekekkel, felnőttekkel. Jelenleg 3 gyermek és 3 felnőtt tanul népi éneket nála a Csoóri Sándor Program keretein belül. Ennek köszönhető, hogy megalakult a Szedrinka Énekegyüttes, akik első nagy megmérettetésükön Aranypáva díjat nyertek.

Deszki Népdalkör támogatása

CSSP-NEPZENE-2022-0267

A Deszki Népdalkör közel 50 éve, 1974-ben alakult.

Művészeti vezetőjük, Szűcsné Molnár Erzsébet, már 20 éve irányítja az együttes szakmai munkáját. Nagy figyelmet fordítanak a Dél-Alföld zenei és dalanyagának tolmácsolására, vonós népzenei kísérettel gazdagítva az előadásokat. 2003-tól legkedvesebb összeállításaikat két CD-n örökítették meg. Ebben a 20 évben a KÓTA minősítőin 7 Aranypáva-díjat, 5 Aranypáva Nagydíjat és egy Aranypáva Különdíjat kapott az együttes, valamint Miniszteri Elismerő Oklevélben részesültek.

Az elmúlt tanévben több településen is vendégszerepeltek, de a legnagyobb siker a Deszken megrendezett Országos Népzenei Minősítőn elért eredmény, az újabb Aranypáva Nagydíj.

A Csoóri Sándor Alap által eddig minden évben támogatásban részesültek, 2022/23-ban 700.000,-Ft-ot kaptak a művészeti vezető tiszteletdíjának finanszírozására.

26. Deszki Falunapok

26. alkalommal rendezzük meg a Deszki Falunapokat szeptember első hétvégéjén. Idén is rengeteg programmal készülünk: lesz kulturális műsor, Szomszédoló, kézilabdatorna, babafa ültetés, horgászverseny, főzőverseny, tortát is lehet majd díszíteni nálunk és lesznek sztárvendégeink is: Bódi Csabi és Kultúrkör! részletes programok:

Kedves Olvasóink!

Sajnos az újabb szigorítások miatt a könyvtári és egyéb irodai szolgáltatásainkat március 8-tól március 22-ig teljes mértékben fel kell függesztenünk.Bízunk abban, hogy ez a két hét elég lesz a járvány visszaszorítására és visszatérhetünk lassan a régi kerékvágásba.Köszönjük megértésüket!

Bene Ildikó igazgató

Pályázat a Deszki Művelődési Ház és Könyvtár Intézményvezetői munkakör betöltésére.

Deszk Község Önkormányzat Képviselő-testülete

a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 94.§ (3) bekezdése alapján, a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet (Továbbiakban: Rendelet) szerint pályázatot hirdet a Deszki Művelődési Ház és Könyvtár Intézményvezetői munkakör betöltésére.

Tovább „Pályázat a Deszki Művelődési Ház és Könyvtár Intézményvezetői munkakör betöltésére.”

Sajtóközlemény Projektindításkor

Deszki Művelődési Ház és Könyvtár

“Ismerjük meg! – Élményszerű tanulás”

EFOp-3.3.2-16-2016-00350

A Deszki Művelődési Ház és Könyvtár pályázatot nyújtott be és támogatást nyert a 

 a nevelési-oktatási intézmények tanulóinak tanórán kívüli ismeret- és tudásgyarapításának kompetenciafejlesztésének támogatása, továbbá a kulturális szolgáltatások, tevékenységek és a programkínálat fejlesztése érdekében.

A projekt alapvető célja:

Jelen projektünk elsődleges célja, hogy támogassa a nevelési –oktatási intézmények tanulóinak és az óvodás gyermekek foglalkozáson kívüli kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, a nem

formális és formális tanulási alkalmak megvalósulását.

A projekt célcsoportja: Óvodás és általános iskolás korú gyermekek

Kedvezményezett: 

Deszki Művelődési Ház és Könyvtár

Projekt összköltsége: 24.286.596,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt megvalósításának időtartama: 2018.03.01-2020.02.29.

A projekt keretében megvalósuló programok hozzájárulnak a társadalmi egyenlőség, a társadalmi együttműködés fejlődéséhez községünkben és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a projekt célcsoportjának tekintett fiatalok képességei kibontakozzanak és fejlődjenek, személyiségük fejlődjön, növekedjen önbizalmuk, kreativitásuk, önkifejező képességük, továbbá integrálódni tudjanak a helyi közösségben, valamint a helyi közösség aktív, értékteremtő részesei legyenek.

Célunk, hogy olyan szabadidős tevékenységeket szervezzünk, melyek hozzákapcsolják a fiatalokat a helyi közösséghez, aktív cselekvésre buzdítanak, tehát hozzájárulnak közösségi aktivitásuk növekedéséhez, miközben olyan ismereteket szereznek, és olyan kompetenciáik fejlődnek, amelyek birtokában nő annak az esélye, hogy sikeres, boldog életet éljenek.

További információ kérhető: Deszki Művelődési Ház és Könyvtár, 6772 Deszk, Tempfli tér 8., e-mail: faluhaz@deszk.hu, Tel: 62/571-599. 

Fórumai:

– Deszki Faluház honlapja

– Deszki Tükör

Zoltánfy István Általános Iskola néptánc tábora

2018.07.09-13.

Rendezvény megnevezése: Zoltánfy Általános Iskola Néptánc tábor

Időpont: 2018.07.09.-218.07.13. 

Helyszín: Zöld Közösségi Ház Erdei Iskola (Mórahalom)

Bevezető: A nevelő-oktató munka fontos szerepet szán a hagyományoknak, valamint a nemzeti azonosságtudat fejlesztésének. Kiemelt jelentőséggel bír más népek, kultúrák iránti nyitottság, megértés. Más népek hagyományinak, kultúrájának, szokásainak, életmódjának megismerése.

Összefoglaló a rendezvényről: 

A mórahalmi tánctáborban 6-tól 20 éves korig voltak gyerekek. A legkisebbek nagyecsedi verbunk és csárdást tanultak. A következő korosztály felcsíki táncokat , illetve nagyecsedi cigány táncok tanulásával töltötte az időt. A legidősebbek pedig a minősítő műsor részét tartalmazó nagyecsedi cigány botolót táncoltak. 

 A lányok imregi karikázót táncoltak. Furik Rita és Szabó Csaba segítette a Goda Kata 

és Tóth Gábor táncpedagógusaink munkáját. A táncoláson kívüli időt métázással és strandolással töltötték.

 A rendezvény értékelése: A tábor rövid távú célja – az élményszerzés mellett – olyan táncpedagógusokkal való megismerkedés, együttműködés, akik táncos szakemberként is megfelelő mintául szolgálnak az ifjúsági korosztály számára. Hosszú távú cél: a leendő táncnövendékek el tudjanak mélyülni egy tánctípus történelmében, az egymásra épülő motívumkincsben felfedezzék az idő és fokozatosság adta lehetőségeket, a táncok előadásában pedig nemcsak a tánc funkcióját, hanem táncos mintákon (oktatók) keresztül egyfajta feldolgozó szemléletet, szellemiséget is kaphassanak.

Zoltánfy István Általános Iskola kézműves tábora

2018.07.09-13.

Rendezvény megnevezése: Zoltánfy Általános Iskola Kézműves tábor

Időpont: 2018.07.09.-218.07.13. 

Helyszín: Deszki Művelődési Ház és Könyvtár

Bevezető: A tanórán kívüli programok segítségével rendszerezik, élményszerűvé, természetközelivé, életszerűvé teszik a tanulók ismeretét.

Összefoglaló a rendezvényről: 

A táborban 5-11 éves kor közötti óvodások vettek részt. Minden nap 2-4 db munka készült változatos technikákkal és változatos anyagfelhasználással. A gyerekek festettek, színeztek, rajzoltak, vágtak és ragasztottak. A napi kézműveskedés mellett minden napra jutott mozgás is. Játszótér, homokvár építő verseny, kutyaiskola, aszfaltrajz verseny, de átkerékpároztak a szomszédos Szeged- Szőregre is vagy sétáltak a rózsaföldeken. Napi háromszori étkezés és sok játék volt a szabadban.

Egy alkalommal volt mozizás is, pénteken zárásként pedig meghívták a szülőket is, levetítve nekik az egész héten folyamatosan készített képekből összeállított kis videót. Minden nap hazavihetik a gyerekek az alkotásaikat, de volt olyan is, hogy kiállítást csináltak és csak utolsó nap szedték szét.

A rendezvény értékelése: Mindig volt 1-2 kiemelkedően tehetség. Nekik plusz eszközöket is felkínáltak (tehetséggondozás…) ill. nagyon szerettek egymástól is tanulni,  „ötletet lopni” a gyerekek. Észrevehető volt a különbség a hét elején és végén készített munkák között, sokkal bátrabban nyúltak az eszközökhöz. A tábor elérte a célját a szórakoztatáson kívül a kézügyesség fejlesztés is megvalósult. A gyerekek és a szülők is bíznak benne, hogy jövőre is indul hasonló tábor nyáron.

Tücsök Óvoda kirándulása Kecskemétre és Szarvasra

Rendezvény megnevezése: Tücsök Óvoda kirándulásai

Időpont: 2018.04.14. (szombat) Kecskemét

2018.05.12. (szombat) Szarvas

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Ciróka Bábszínház

Szarvasi Arborétum

Bevezető: A kirándulások célja a közvetlen és tágabb környezet felfedezése során a gyermekek pozitív érzelmi viszonyának kialakítása a természeti-, emberi-, tárgyi világ értékei iránt. A környezet megismerése közben a gyermek mennyiségi, alaki, nagyságbeli, tér- és síkbeli szemléletének kialakítása valósult meg. 

Összefoglaló a rendezvényről: 

Áprilisban Kecskemétre látogattak el az óvodások, óvodavezető óvodapedagógussal, néhány szülővel és az elmúlt évben elballagott nagyokkal. Először Kecskeméten a Ciróka Bábszínház előadását nézték meg. Az előadás zártkörű volt, csak nekik játszotta a bábművész az egyik legismertebb mesét, az Aranyszőrű bárányt. Ezután a Planetáriumban tettek látogatást. A gyerekek nagy élvezettel hallgatták az előadást és gyönyörködtek a kupolára kivetített csillagokkal és bolygókkal teli égboltban. Egy igazi rakétakilövést is láthattak. A Leskowsky hangszergyűjtemény volt a következő állomás, ismerős és ismeretlen hangszereket láthattak. Nagy élvezettel próbálták ki a hangszereket és egy rövid hangfürdőn is részt vettek. A nap végére a felnőttek kicsit, a gyerekek egy csöppet sem fáradtan szálltak fel a buszra és indultak hazafelé.

Erdei Iskola

2018. augusztus 21. – augusztus 25. Hetényegyháza

A Weöres Sándor Általános Iskola ötödik évfolyamos diákjaival utaztunk el a Vackor Vár Erdei Iskolába augusztus végén.

A teljes ellátást biztosító program egy gyönyörű tölgyes közepén zajlott, távol a lakott területtől. A több hektárnyi bekerített zöld övezetben, tiszta levegőn, biztonságban érezhettük magunkat. Az

épületek megfelelő módon, minden igényt kielégítve voltak felszerelve. 5 ágyas szobákban, előtérrel, fürdőszobával biztosították a szállást. Nagy, nyitott teraszon játszhattak a gyerekek, az ebédlőben 4 főre terített asztalok álltak, az előkertben és a hátsó udvaron játszótér volt.

Külön épületekben tartották az erdészek a foglalkozásokat. A trófeák között, az állatbőrökön ülve hallgatták a vadvédelemről, erdőgazdálkodásról szóló beszámolókat a gyerekek. A legtöbb

foglalkozás természetesen a szabadban volt. Íjászkodtak, légpuskával célba lőttek, csatacsillaggal célba dobtak, számháborúztak a diákok. Éjjeli túrára mentek, vadlesen voltak és bátorságpróbán.

Növényhatározóval ismerkedtek, járták be a környező mezőket. Kenyértésztát dagasztottak közösen, utána a nyári kemencében kisütötték és megették a kis cipókat. Egy régi erdészházban relikviákkal ismerkedtek.

Szinte minden időt kitöltöttek a foglalkozások. Az időjárás kegyes volt, programunk nem maradt el.

Emiatt a gyerekek minimális időt voltak zárt helyen, az épületekben. A legnagyobb érdeme a

tábornak az volt, hogy keveset mobiltelefonozhattak, mert alig volt térerő a környéken, de idejük sem maradt rá a sok elfoglaltság miatt.

A napi ötszöri étkezésben finom, tápláló ételeket kaptunk, sok zöldséget, gyümölcsöt.

Az erdészek nagyon sok tapasztalattal rendelkeztek, kiváló pedagógiai érzékkel bántak a gyerekekkel. Szeged, 2019. 02. 06.

Tóthné Vőneki Mária

osztályfőnök

XX. Deszki Maros Menti Fesztivál

2018-ben immáron huszadik alkalommal rendezzük meg a Deszki Maros Menti Fesztivált. Célunk most sem más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat. Idén, a kerek évfordulóra való tekintettel egy gálaműsort is szeretnénk rendezni, amelyre a fesztivál díjazottjait szeretnénk meghívni és amelynek időpontját MÁJUS 4. PÉNTEKRE tervezzük. Erről részletes tájékoztatót még kapnak az érintettek.

 

A fesztivál időpontjai:

 VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS

 március 09. péntek 14 óra

 Versmondás (egy szabadon választott vers): a gyermek egyéniségéhez illő verset kérünk. Verses mesét nem fogadunk el!

Műsoridő: max. 3 perc

 Prózamondás: a gyermek egyéniségéhez illő próza. Verses mesét nem fogadunk el!

Műsoridő: max. 5 perc

KÉRÜNK MINDENKIT A MŰSORIDŐ BETARTÁSÁRA!

Az alsó- és felső tagozat külön lesz zsűrizve mindkét kategóriában. Kérjük, hogy a selejtezőket a helyi szervezést felvállaló iskola, művészeti iskola vagy művelődési ház, helyben bonyolítsa le és a fesztiválon a települést már csak max. a 3 legjobb versmondó, illetve 3 prózamondó (3 alsó tagozatos, 3 felső tagozatos mindkét kategóriában) képviselje.

A JELENTKEZŐK LÉTSZÁMÁTÓL FÜGGŐEN EGY IDŐPONTBAN, DE KÜLÖN HELYSZÍNEN RENDEZZÜK MEG A KÉT KATEGÓRIÁT, mert semmiképpen sem szeretnénk, hogy sokáig elhúzódjon a verseny.

SZÓLÓHANGSZER, KAMARAZENE, SZÓLÓ NÉPDALÉNEKLÉS, NÉPZENE, SZÓLÓ ÉNEK

március 23. péntek 14 óra

Szólóhangszer (kivéve szintetizátor): a versenyzők 2 különböző karakterű darabbal készüljenek, a műsoridő az alsó tagozatosoknál az 5 percet, a felső tagozatosoknál a 8 percet ne haladja meg. Ebben a kategóriában a hangszerek nehezen összehasonlíthatósága miatt NEM HELYEZÉST OSZTUNK KI, HANEM MINŐSÍTÉST: ARANY, EZÜST ÉS BRONZ MINŐSÍTÉST, amelyet több versenyző is megkaphat.

Kamarazene: a műsoridő az alsó tagozatosoknál az 5 percet, a felső tagozatosoknál a 8 percet ne haladja meg.

Szóló népdaléneklés: A szóló népdaléneklés kategóriájában egyszemélyes műsorszámokkal lehet jelentkezni, egy népdalcsokrot kérünk zongorakíséret nélkül előadva. Az elbírálás során kiemelt szempontnak számít a dallamválogatás zeneesztétikai értéke, a bemutatott népdalok stílushű előadásmódja, illetve az előadó egyéni, művészi kisugárzása. Csak egyéni előadókat várunk!

Népzene: A népzene kategóriában hangszeres szólistákat várunk, melyben egyszemélyes műsorszámokkal lehet jelentkezni, az autentikus népzene szólóhangszereinek bármelyikével. Az elbírálás során kiemelt szempontnak számít a dallamválogatás zeneesztétikai értéke, a bemutatott dallamok stílushű előadásmódja (nem feldolgozás). A műsorszám max. 3-4 perc.  Csak egyéni előadókat várunk!

Szóló ének: egy szabadon választott könnyűzenei dalt kérünk hangszeres kíséret nélkül, zenei alappal. A zenei alapot minden előadó magának biztosítja, melyet a verseny napján érkezéskor CD-n, audió fájlként kérünk leadni! Csak egyéni előadókat várunk! A verseny előtt hangpróbát biztosítunk, amelyről e-mailen fogjuk értesíteni a jelentkezőket. A műsorszám max. 3-4 perc.

Alsó- és felső tagozat külön lesz zsűrizve, de a jelentkezők számától függően (ha kevés a jelentkező) a zsűri összevonhatja a két korcsoportot!

Mindkét kategóriában egy településről max. kettő-kettő (két alsó-, két felső tagozatos) versenyző indulhat!

SZÍNJÁTSZÁS

április 13. péntek 14 óra

Minden település két csoporttal (egy alsó- és egy felső tagozatos), max. 15 perces műsorszámmal nevezhet. Az alsó- és a felső tagozat a jelentkező csoportok számától függően lesz zsűrizve! A verseny előtt színpadbejárást biztosítunk, amelyről e-mailen fogjuk értesíteni a jelentkezőket.

 

NÉPTÁNC, EGYÉB TÁNC

április 20. péntek 14 óra

Minden település kettő-kettő (két néptánc és két egyéb tánc), max. 7 perces műsorszámmal nevezhet. Az alsó- és a felső tagozat a jelentkező csoportok számától függően lesz zsűrizve! Ebben a két kategóriában sem helyezést osztunk ki, hanem MINŐSÍTÉST KAPNAK A CSOPORTOK (ARANY, EZÜST ÉS BRONZ), amelyet több csoport is megkaphat. A verseny előtt színpadbejárást biztosítunk, amelyről e-mailen fogjuk értesíteni a jelentkezőket.

Letölthető jelentkezési lap

XX. Deszki Maros Menti Fesztivál_kiírás

XIX. Deszki Maros Menti Fesztivál 2017.

2017-ben immáron tizenkilencedik alkalommal rendezzük meg a Deszki Maros Menti Fesztivált. Célunk most sem más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat. Idén megpróbáltuk összegezni az elmúlt évek tapasztalatait és 1-2 változtatást be szeretnénk vezetni az egyes kategóriáknál. Tovább „XIX. Deszki Maros Menti Fesztivál 2017.”

XVIII. Deszki Maros Menti Fesztivál

2016-ban immáron tizennyolcadik alkalommal rendezzük meg a Deszki Maros Menti Fesztivált. Az előző évek tapasztalatai alapján ismét tavasszal, márciusban kerül sor az első kategória lebonyolítására.

Célunk most sem más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat.

Idei újításként két új kategóriát indítunk: a szólóének és népzene kategóriákat. Mindkettő időpontja: 2016. április 1.. Bővebb információ a 3. pont alatt olvasható.

Tovább „XVIII. Deszki Maros Menti Fesztivál”

A Fölszállott a páva döntőjében a deszki Borbolya néptánccsoport!

Az Önök segítségével a csoport a Döntőbe jutott, melyet nagyon köszönünk!

Kérjük, a döntőben is támogassa a csoportot és az élő adás ideje alatt SMS szavazatával járuljon hozzá, hogy a Borbolya legyen a közönségdíjas, ami 1.000.000,-Ft nyereménnyel jár.
Az SMS-ben a csoport kódszámát kell elküldeni, melyet figyeljenek az adás ideje alatt a képernyőn!
Egy telefonszámról max. 20 sms küldhető.
ÉLő adás: Duna TV, december 18. péntek 19.30
Alapdíjas sms számok:
+36-20-4422-999
+36-30-4422-999
+36-70-4422-999
12339306_1010563949001332_76225946918776038_o

„Idegenben keserűbb a sírás…”

Ezzel a címmel írt és rendezett egy fantasztikus darabot Rusz Márk Milán (Dr. Rusz Márk-Márkó bácsi fia), amely Karády Katalin életét mutatta be. Karády Katalin… a mai fiataloknak nem sokat mond a neve, szüleim korosztálya rajongott érte. Végig gondoltam, mit tudok róla? Tudtam, hogy egyedi, csodaszép hangja volt. Tudtam, hogy a fekete-fehér filmek ünnepelt sztárjaként a férfiak álma volt. Tovább „„Idegenben keserűbb a sírás…””

Évadzárók

Idén, rendhagyó módon a DeszkaSzínház közösen zárta az évadot a Cantabella Női karral. Mivel az elmúlt esztendők során számos közös produkciót hoztak létre, valamint többen is mind a két csapatban dolgoznak, így indokolt volt a közös ünneplés. A Földi- klán (Földi Ádám és Földi János) vendégszeretetét élvezték az évadban megfáradt, de lelkes színpadkoptatók.

Tovább „Évadzárók”