XX. Deszki Maros Menti Fesztivál

2018-ben immáron huszadik alkalommal rendezzük meg a Deszki Maros Menti Fesztivált. Célunk most sem más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat. Idén, a kerek évfordulóra való tekintettel egy gálaműsort is szeretnénk rendezni, amelyre a fesztivál díjazottjait szeretnénk meghívni és amelynek időpontját MÁJUS 4. PÉNTEKRE tervezzük. Erről részletes tájékoztatót még kapnak az érintettek.

 

A fesztivál időpontjai:

 VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS

 március 09. péntek 14 óra

 Versmondás (egy szabadon választott vers): a gyermek egyéniségéhez illő verset kérünk. Verses mesét nem fogadunk el!

Műsoridő: max. 3 perc

 Prózamondás: a gyermek egyéniségéhez illő próza. Verses mesét nem fogadunk el!

Műsoridő: max. 5 perc

KÉRÜNK MINDENKIT A MŰSORIDŐ BETARTÁSÁRA!

Az alsó- és felső tagozat külön lesz zsűrizve mindkét kategóriában. Kérjük, hogy a selejtezőket a helyi szervezést felvállaló iskola, művészeti iskola vagy művelődési ház, helyben bonyolítsa le és a fesztiválon a települést már csak max. a 3 legjobb versmondó, illetve 3 prózamondó (3 alsó tagozatos, 3 felső tagozatos mindkét kategóriában) képviselje.

A JELENTKEZŐK LÉTSZÁMÁTÓL FÜGGŐEN EGY IDŐPONTBAN, DE KÜLÖN HELYSZÍNEN RENDEZZÜK MEG A KÉT KATEGÓRIÁT, mert semmiképpen sem szeretnénk, hogy sokáig elhúzódjon a verseny.

SZÓLÓHANGSZER, KAMARAZENE, SZÓLÓ NÉPDALÉNEKLÉS, NÉPZENE, SZÓLÓ ÉNEK

március 23. péntek 14 óra

Szólóhangszer (kivéve szintetizátor): a versenyzők 2 különböző karakterű darabbal készüljenek, a műsoridő az alsó tagozatosoknál az 5 percet, a felső tagozatosoknál a 8 percet ne haladja meg. Ebben a kategóriában a hangszerek nehezen összehasonlíthatósága miatt NEM HELYEZÉST OSZTUNK KI, HANEM MINŐSÍTÉST: ARANY, EZÜST ÉS BRONZ MINŐSÍTÉST, amelyet több versenyző is megkaphat.

Kamarazene: a műsoridő az alsó tagozatosoknál az 5 percet, a felső tagozatosoknál a 8 percet ne haladja meg.

Szóló népdaléneklés: A szóló népdaléneklés kategóriájában egyszemélyes műsorszámokkal lehet jelentkezni, egy népdalcsokrot kérünk zongorakíséret nélkül előadva. Az elbírálás során kiemelt szempontnak számít a dallamválogatás zeneesztétikai értéke, a bemutatott népdalok stílushű előadásmódja, illetve az előadó egyéni, művészi kisugárzása. Csak egyéni előadókat várunk!

Népzene: A népzene kategóriában hangszeres szólistákat várunk, melyben egyszemélyes műsorszámokkal lehet jelentkezni, az autentikus népzene szólóhangszereinek bármelyikével. Az elbírálás során kiemelt szempontnak számít a dallamválogatás zeneesztétikai értéke, a bemutatott dallamok stílushű előadásmódja (nem feldolgozás). A műsorszám max. 3-4 perc.  Csak egyéni előadókat várunk!

Szóló ének: egy szabadon választott könnyűzenei dalt kérünk hangszeres kíséret nélkül, zenei alappal. A zenei alapot minden előadó magának biztosítja, melyet a verseny napján érkezéskor CD-n, audió fájlként kérünk leadni! Csak egyéni előadókat várunk! A verseny előtt hangpróbát biztosítunk, amelyről e-mailen fogjuk értesíteni a jelentkezőket. A műsorszám max. 3-4 perc.

Alsó- és felső tagozat külön lesz zsűrizve, de a jelentkezők számától függően (ha kevés a jelentkező) a zsűri összevonhatja a két korcsoportot!

Mindkét kategóriában egy településről max. kettő-kettő (két alsó-, két felső tagozatos) versenyző indulhat!

SZÍNJÁTSZÁS

április 13. péntek 14 óra

Minden település két csoporttal (egy alsó- és egy felső tagozatos), max. 15 perces műsorszámmal nevezhet. Az alsó- és a felső tagozat a jelentkező csoportok számától függően lesz zsűrizve! A verseny előtt színpadbejárást biztosítunk, amelyről e-mailen fogjuk értesíteni a jelentkezőket.

 

NÉPTÁNC, EGYÉB TÁNC

április 20. péntek 14 óra

Minden település kettő-kettő (két néptánc és két egyéb tánc), max. 7 perces műsorszámmal nevezhet. Az alsó- és a felső tagozat a jelentkező csoportok számától függően lesz zsűrizve! Ebben a két kategóriában sem helyezést osztunk ki, hanem MINŐSÍTÉST KAPNAK A CSOPORTOK (ARANY, EZÜST ÉS BRONZ), amelyet több csoport is megkaphat. A verseny előtt színpadbejárást biztosítunk, amelyről e-mailen fogjuk értesíteni a jelentkezőket.

Letölthető jelentkezési lap

XX. Deszki Maros Menti Fesztivál_kiírás

XIX. Deszki Maros Menti Fesztivál 2017.

2017-ben immáron tizenkilencedik alkalommal rendezzük meg a Deszki Maros Menti Fesztivált. Célunk most sem más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat. Idén megpróbáltuk összegezni az elmúlt évek tapasztalatait és 1-2 változtatást be szeretnénk vezetni az egyes kategóriáknál. Tovább “XIX. Deszki Maros Menti Fesztivál 2017.”

XVIII. Deszki Maros Menti Fesztivál

2016-ban immáron tizennyolcadik alkalommal rendezzük meg a Deszki Maros Menti Fesztivált. Az előző évek tapasztalatai alapján ismét tavasszal, márciusban kerül sor az első kategória lebonyolítására.

Célunk most sem más, minthogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjunk és a szakmai zsűri közreműködésével segítsük munkájukat.

Idei újításként két új kategóriát indítunk: a szólóének és népzene kategóriákat. Mindkettő időpontja: 2016. április 1.. Bővebb információ a 3. pont alatt olvasható.

Tovább “XVIII. Deszki Maros Menti Fesztivál”

A Fölszállott a páva döntőjében a deszki Borbolya néptánccsoport!

Az Önök segítségével a csoport a Döntőbe jutott, melyet nagyon köszönünk!

Kérjük, a döntőben is támogassa a csoportot és az élő adás ideje alatt SMS szavazatával járuljon hozzá, hogy a Borbolya legyen a közönségdíjas, ami 1.000.000,-Ft nyereménnyel jár.
Az SMS-ben a csoport kódszámát kell elküldeni, melyet figyeljenek az adás ideje alatt a képernyőn!
Egy telefonszámról max. 20 sms küldhető.
ÉLő adás: Duna TV, december 18. péntek 19.30
Alapdíjas sms számok:
+36-20-4422-999
+36-30-4422-999
+36-70-4422-999
12339306_1010563949001332_76225946918776038_o

„Idegenben keserűbb a sírás…”

Ezzel a címmel írt és rendezett egy fantasztikus darabot Rusz Márk Milán (Dr. Rusz Márk-Márkó bácsi fia), amely Karády Katalin életét mutatta be. Karády Katalin… a mai fiataloknak nem sokat mond a neve, szüleim korosztálya rajongott érte. Végig gondoltam, mit tudok róla? Tudtam, hogy egyedi, csodaszép hangja volt. Tudtam, hogy a fekete-fehér filmek ünnepelt sztárjaként a férfiak álma volt. Tovább “„Idegenben keserűbb a sírás…””

Évadzárók

Idén, rendhagyó módon a DeszkaSzínház közösen zárta az évadot a Cantabella Női karral. Mivel az elmúlt esztendők során számos közös produkciót hoztak létre, valamint többen is mind a két csapatban dolgoznak, így indokolt volt a közös ünneplés. A Földi- klán (Földi Ádám és Földi János) vendégszeretetét élvezték az évadban megfáradt, de lelkes színpadkoptatók.

Tovább “Évadzárók”